Scheijgrond.com

Ik Google mijzelf

Update April 2024

Logic apps en private ports

Bij het maken van een logic app die berichten van SAP is het belangrijk om private ports in de logic app beschikbaar te maken waar SAP de logic app kan aanroepen. Om dit te doen moeten de private ports aangezet worden. Dit is te doen door aan te geven hoeveel private ports er nodig zijn, de logic app zal dan zelf poorten kiezen. Dit kan via een API en powershell zoals in onderstaande links. Het kan ook in de bicep door de property vnetPrivatePortsCount met een aantal toe te voegen aan de resource Microsoft.Web/sites/config@2021-02-01.

Zie ook:

https://techcommunity.microsoft.com/t5/azure-integration-services-blog/enabling-service-bus-and-sap-built-in-connectors-for-stateful/ba-p/3820381 https://learn.microsoft.com/en-us/azure/logic-apps/connectors/sap?tabs=consumption#prerequisites

Eerste "eigen" IOS automatisering

Een collega wees mij op oplaadpalen.nl waar het mogelijk was om zonder in te loggen de informatie over laadpalen op te halen zodat je kan zien of de laadpaal thuis of op het werk in gebruik is of niet. Hij had het aan zijn home automation gekoppeld.

Ik heb er een opdracht van gemaakt in IOS en die "low" code oplossing is niet de mooiste, maar als je het een beetje door krijgt kan je er leuke dingen mee doen. Eerst haal je de info op van een URL (die leen je dan van oplaadpalen.nl) en vervolgens de reponse in een woordenboek. Uit dat woordenboek kan je dan bepaalde waardes halen of over waardes heen loopen. Met Tekst kan je wat constantes opgeven en een nieuwe URL samenstellen om de info van een bepaalde locatie op te halen en te checken of een laadpaal een bepaalde status heeft. En als laatste geef je dat als melding terug.

OpenCV

Deze maand voor het eerst iets gedaan met OpenCV en het herkennen van Aruco markers om daar vervolgens de positie van te bepalen. Belangrijk daarbij lijkt een stabiele webcam te zijn met de mogelijkheden om zaken rondom contrast in te stellen. Je krijgt hele wisselende resultaten, heb het nog niet helemaal onder de knie.

SAS tokens in een logic app

Vanuit een logic app uploaden naar een storage container beveiligd met een SAS token is niet mogelijk volgens Microsoft. Ik had er zelfs een github issue voor gemaakt, maar als je dat wil dan moet je maar een custom upload doen en geen gebruik maken van de ingebouwde connector. Jammer, maar als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan.

Bed leveling met nieuwe knoppen

De standaard grap rondom 3d printers is altijd dat het eerste wat je print verbeteringen voor je 3d printer zijn. Het was inmiddels even geleden, maar ik heb weer een verbetering voor mijn 3d printer geprint. Namelijk bedleveling knoppen met een lock: https://www.printables.com/model/422895-ender-3-s1s1-pro-locking-bed-level-knob Deze vervangen de standaard knoppen op mijn Ender 3 S1 waardoor ik nu het bed nog nauwkeuriger af kan stellen en belangrijker misschien wel (maar dat moet de tijd leren) dat de knoppen niet los gaan. Het printen duurde even, maar ik kan nu mijn printbed heel nauwkeurig afstellen.