Scheijgrond.com

Ik Google mijzelf

Pelican gebruiken voor mijn blog

Dit wordt nu de vierde techniek waarmee ik een blog ga proberen bij te houden. De eerste techniek was op basis van een .net blog engine, ik weet niet eens precies meer welke maar dat werd te veel gedoe voor hosting en ondersteuning.

De tweede techniek was op basis van Wordpress maar met alle plugins, privacy en als voornaamste reden ingewikkelde backups wilde ik daar ook van af.

De derde techniek heeft nooit online gestaan en dat was op basis van Hugo waarmee statische pagina's gegenereerd konden worden en dit allemaal met behulp van de Go programeertaal van Google.

Nu dus de vierde techniek op basis van Pelican met deze techniek kan ik ook statische content genereren op basis van markdown bestanden. Dit laat zich uitermate goed bewaren wat een van mijn wensen was en de themes en templates lijken voldoende uitbreidbaar om spannende leuke dingen mee te doen.

Ik heb mijn site in een weekend omgezet van Wordpress naar Pelican/statische content maar het is nog niet perfect. Ik moet nog wat aan de styling doen van zowel de posts als de logo's en menu e.d. Maar de basis staat in ieder geval en vanaf daar kan ik weer verder gaan werken.