Scheijgrond.com

Ik Google mijzelf

Ik google mijzelf

Tijdens het luisteren van een podcast van Scott Hanselman vertelde hij over allerlei productiviteitstips. Eén daar van is de titel van deze post en vond ik inspirerend genoeg om te proberen om in de praktijk te brengen.

Zijn uitgangspunt is dat je je keystrokes of toetsaanslagen schaars zijn dus zorg dat je ze goed gebruikt. Bij het beantwoorden van een vraag of het oplossen van een probleem probeer de toetsaanslagen dan zo te benutten dat het niet eenmalig is. Maak er een video, podcast of blogpost van.

Hij ging vervolgens door om te zeggen dat hij bij problemen in zijn dagelijkse werk zoals het schrijven van code of het voorbereiden van presentaties regelmatig zichzelf googlet om te lezen hoe hij het de vorige keer aangepakt of opgelost had.

Dat wil ik ook gaan proberen. Ik wil mijzelf ook na verloop van tijd kunnen googlen om te kijken hoe ik iets in het verleden had opgelost. Voor wie nu denkt, dat onthoud je toch gewoon. Ja, dat heb ik ook eerder gedacht, maar wanneer dat was ben ik weer vergeten 😉