Scheijgrond.com

Ik Google mijzelf

Coole tools (1)

Afgelopen week was de eerste keer nadat ik met mijn blog was begonnen dat ik de behoefte voelde om in mijn eigen geheugen te kunnen zoeken naar een tooltje wat ik tijdens een vorig project had gebruikt. Ik kon niet meer op de naam komen en met zoeken op de functionaliteit kon ik de tool ook niet vinden. Gelukkig wist een jongere collega nog wel waar het over ging en kon hij mij helpen.

Als ik nu hieronder mijn lijstje met coole tools maak, dan help ik misschien iemand met een idee en voor de volgende keer als ik een tooltje nodig heb dan kan ik mijzelf even googlen. Mocht iemand nog betere suggesties hebben dan hou ik mij natuurlijk aanbevolen.

  • NimbleText – Heel makkelijk voor tekstmanipulatie, het is een soort combinatie van notepad en mailmerge. Maak een lijst in het bovenste deel, maak de merge formule in het middelste deel en onderin komt het gewenste resultaat. Ideaal voor het snel kunnen maken van SQL insert script bijvoorbeeld.
  • Ditto – Een hele makkelijke clipboard manager, het zit inmiddels ook in Windows heb ik begrepen maar ik vind de mogelijkheid om te zoeken door het lijstje met gekopieerde waardes super gemakkelijk. Gekoppeld aan een eigen hot-key komt de lijst met allerlei gekopieerde waardes tevoorschijn en is beschikbaar om te plakken.
  • Everything – Supersnel bestanden zoeken in Windows, vind bestanden op naam (incl wildcards) vrijwel onmiddellijk.
  • MailStore Home – Snel kunnen zoeken door heel veel mail archieven zonder beperkingen hoe groot de mailbox kan zijn. En ook beschikbaar nadat men geen toegang meer heeft tot de mailbox.
  • Bluestacks – Android Emulator voor op de Windows desktop.
  • Davinci – Films bewerken er kan heel veel wat ik allemaal nog niet gebruik maar de basis voor filmpjes bewerken en bijkleuren e.d. kan uitstekend.
  • Todoist – Dit is niet echt een tool maar meer een platform. Een ideale todo lijst (voor mij), gewoon in normale tekst opschrijven dat je iedere laatste zaterdag van de maand herinnert wilt worden aan X, Y of Z is ideaal.
  • Laat Je Niet Hack maken – Geen echte tool maar een schitterende verzameling van journalist Daniel Verlaan met allerlei tips, tricks en tools om je veilig op het internet te begeven.

Test je virusscanner

Niet echt een tool, maar dit kwam ik nog tegen om je virusscanner te testen of deze het nog doet. Op de site van EICAR (een europese organisatie die onderzoek naar anti-virus software) is een stukje tekst te downloaden die als het bewaard wordt in een bestand zorgt voor een melding van de virusscanner.
Het stukje tekst is:

X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

Op de site van EICAR staat meer uitleg. Maar als deze regel in een text bestand bewaard wordt en het bestand wordt hernoemd naar een .com bestand zal de virusscanner reageren. Komt er dus geen reactie, is de virusscanner wellicht niet actief!!!