Scheijgrond.com

Ik Google mijzelf

Azure devops wiki is gekoppeld aan GIT

Als ik zelf wat wil onthouden schrijf ik het in mijn blog (of ik vergeet het). Voor mijn collega's schrijf ik in de Azure Devops wiki van het project. Echter lukte dat niet meer nadat er default repository policies waren toegepast op het project. Dit zorgde er voor dat het niet meer mogelijk was om de project wiki te bewerken zonder dat daar een Branche en Pull Request voor gemaakt was.

Wiki Types

Of dit een goed idee is laat ik in het midden en kan ieder project voor zichzelf beslissen, maar op het moment dat de wiki voor het project als een Project Wiki en niet als een Publish Code as Wiki is aangemaakt kan je geen branches of PRs aanmaken en is je WIKI effectief onbruikbaar geworden.

Meer mensen hadden dit probleem al gehad zoals op het forum van visual studio te vinden is: https://developercommunity.visualstudio.com/t/project-wiki-became-protected-edit-in-repo-is-not/1102144

Oplossing

De oplossing was uiteindelijk om op de [default branch] geen verplichte PR/branch policy te zetten maar deze wel te zetten op de main branch. Op die manier is het toch mogelijk om de main branch te beschermen en vrij de wiki te kunnen bewerken.

Bonus

In de zoektocht naar een oplossing kwam ik er dus achter dat aan de Wiki ook een GIT repository gekoppeld is. Dus is deze ook te clonen en vanaf lokaal te pushen waardoor backups, bewerken e.d. allemaal makkelijker wordt. Om achter de URL van de wiki te komen kan onderstaande URL gebruikt worden waarbij de de organisatie en project natuurlijk aangepast moeten worden.

https://dev.azure.com/{organisatie}/{project}/_apis/git/repositories?includeHidden=True